google.com, pub-2006667254544870, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
ETS Certification

Чому є важливою оцінка відповідності електрообладнання технічним регламентам НВО, ЕМС та RoHS?

Як правило, більшість електроприладів та електрообладнання потребують оцінки відповідності Технічним регламентам з електромагнітної сумісності обладнання, низьковольтного електричного обладнання та обмеження небезпечних речовин (RoHS) в яких встановлені вимоги до безпеки електричного обладнання, яке надається на ринок чи вводиться в експлуатацію.

Оцінка відповідності забезпечує визначення того, чи відповідає продукція вимогам вказаних технічних регламентів.

Оцінка відповідності технічним регламентам має декілька важливих аспектів, на які мають зважати виробники, імпортери чи розповсюджувачі:

1. Забезпечення безпеки продукції: Оцінка відповідності дозволяє перевірити, чи виробник дотримується необхідних вимог безпеки для захисту споживачів від можливих небезпек.

2. Відповідність законодавству: Здійснення регулярної оцінки відповідності дозволяє виробникам та дистриб'юторам тримати свою продукцію відповідною до законодавства, що змінюється з часом.

3. Захист іміджу компанії: Регулярна оцінка відповідності допомагає уникнути скандалів і погіршення репутації компанії через випуск небезпечної або неякісної продукції на ринок.

4. Виключення ризиків відшкодування збитків: Якщо продукція не відповідає вимогам, це може викликати юридичні проблеми, включаючи виплату компенсацій за збитки, викликані використанням неякісної або небезпечної продукції.

5. Термін зберігання документації: Виробники зберігають технічну документацію та декларацію про відповідність протягом 10 років після випуску останньої одиниці продукції виробником.

6. Знак відповідності технічним регламентам: Знак відповідності технічним регламентам наноситься перед введенням електрообладнання в обіг у разі успішної оцінки відповідності продукції.

7. Державний ринковий нагляд і державний контроль: Виробник на запити органів державного ринкового нагляду протягом 10 років після введення електрообладнання в обіг зобов’язаний надати при потребі технічну документацію та декларацію про відповідність на продукцію. Відповідним органам державного ринкового нагляду за їх запитами може надаватися копія декларації про відповідність.


Отже, оцінка відповідності є важливим етапом в процесі виробництва та введення продукції на ринок, сприяючи безпеці та відповідності продукції регулятивним вимогам, убезпечить відповідальних осіб від штрафних санкцій з боку ринкових органів.


Замовити проведення оцінки відповідності з видачею декларації типового зразка можете за посиланням на сторінці КОНТАКТИ.

3 просмотра0 комментариев

Comments


bottom of page
UA-181710461-1